23 September 2010

BICRO ulaže 900 tisuća kuna u projekt Računi.hr

U prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO, vladine agencije za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju, potpisan je novi ugovor unutar programa poticanja istraživanja i razvoja – IRCRO, kojim se financijski pomaže malim i srednjim poduzećima koja žele investirati u istraživanje i razvoj kroz poslovnu suradnju sa znanstvenim ustanovama.

Za istraživačko-razvojne aktivnosti poduzeću Računi.hr d.o.o. odobreno je financiranje u iznosu od 900 tisuća kuna što čini preko 47 % ukupnih troškova projekta. Poduzeće je pokrenuo nekadašnji vlasnik Iskona gospodin Damir Sabol.

Pomoć poduzeću u realizaciji projekta osigurati će Fakultet organizacije i informatike (FOI) iz Varaždina.

Cilj projekta je izgradnja sustava koji omogućava jednostavniji način plaćanja na način da se zamijene računi na papiru elektroničkim verzijama računa.

Razvoj interneta i internetskog bankarstva te njihova sve veća prihvaćenost u općoj populaciji stvorili su preduvjete za zamjenu papira kao sredstva komunikacije njegovim elektroničkim ekvivalentom.

Moderna tehnologija će svim sudionicima u lancu (poduzećima izdavateljima računa, bankama i građanima- krajnjim korisnicima usluge) znatno olakšati život smanjivanjem nepotrebnih administrativnih aktivnosti uz značajne uštede.