09 October 2012

Tvrtka Računi.hr projektom PhotoPay izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih svjetskih tvrtki u području financijskih tehnologija

Nakon polufinala održanog u lipnju u Belfastu, tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay ušla je u finale kao jedna od 15 najperspektivnijih svjetskih tvrtki koje će se predstaviti u Osaki, na SWIFT Innotribe 2012 međunarodnom finalu za najbolje nove tvrtke iz cijeloga svijeta u području financija i financijskih tehnologija.

Inovativna tehnologija PhotoPay uspješno implementirana u Hrvatskoj za ERSTE banku pod nazivom Slikaj i plati te za HYPO banku pod nazivom Foto uplatnica, a njezin se razvoj nastavlja i za tržišta Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, te se planira i dalje širenje na globalnim tržištima.

Innotribe, SWIFT inicijativa objavila je 15 finalista za 2012 Innotribe Startup Challenge među kojima je i PhotoPay. Finalisti su odabrani između više od 400 prijavljenih tvrtki iz cijelog svijeta, od strane stručnih investitora i financijskih stručnjaka industrije u Europi, Americi i Aziji, a predstavljaju najvažnije proizvode i usluge za budućnost financijskog sektora.

U Osaki na prestižnoj Sibos konferenciji, finalisti će predstaviti svoje inovacije stručnjacima iz bankarske industrije, koji će pak imenovati pobjednika te dodijeliti nagradu od 50.000 dolara pobjedniku.

"Biti izabran među 15 najperspektivnijih tvrtki iz svijeta financijskih tehnologija je velika čast i potvrda višegodišnjeg rada našeg tima vrhunskih stručnjaka. Odlazak na prestižno finale u Osaku predstavlja sjajnu priliku da našu inovativnu tehnologiju predstavimo svjetskoj financijskoj industriji i ubrzamo naš izlazak na nova tržišta." rekao je Damir Sabol, direktor tvrtke Računi.hr.

O PhotoPay tehnologiji:
PhotoPay tehnologija omogućuje najlakši način plaćanja računa mobilnim telefonom. Kamera telefona usmjeri se prema papirnoj uplatnici i u roku od nekoliko sekundi iz slike uplatnice pripreme se podaci za plaćanje. Korištenje PhotoPay tehnologije znatno olakšava i do 10 puta ubrzava plaćanje računa u aplikacijama internet bankarstva za mobilne telefone. PhotoPay tehnologija primjenjiva je i za druge načine korištenja kada je potrebno pročitati, prepoznati te jednostavno digitalizirati podatke da budu lako iskoristivi.

Više o natjecanju SWIFT Innotribe 2012 može se naći na: http://innotribestartup.com/

Više informacija o PhotoPay tehnolologiji dostupno je na http://www.photopay.net ili putem e-pošte na info@photopay.net

Razvojne aktivnosti tvrtke Računi.hr podržane su i od strane BICRA - poslovno inovacijskog centra Hrvatske http://www.bicro.hr