13 January 2014

Hrvatska tvrtka PhotoPay izabrana među sedam vodećih tehnoloških inovatora u FinTech Innovation Lab London

PhotoPay će u sklopu FinTech Innovation Lab London tri mjeseca raditi s vodećim svjetskim financijskim institucijama uključujući Bank of America, Deutsche Bank, HSBC, Merrill Lynch, Barclays, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, Lloyds Banking Group, Morgan Stanley, RBS, UBS i VocaLink.ink, međunarodnog pružatelja usluga sustava za plaćanje.

FinTech Innovation Lab London osnovan je 2012. godine od strane Accenture-a u suradnji s najvećim svjetskim financijskim institucijama, a podržan je od strane gradonačelnika Londona, City of London Corporation i Technology Strategy Board. Program je dizajniran na način da najboljim mladim tvrtkama iz Europe, koje razvijaju inovacije u financijskom sektoru, pruži priliku za ubrzani razvoj i pristup na globalno tržište.

Sedam finalista odabrani su od strane vodećih izvršnih direktora iz gore spomenutih financijskih institucija između velikog broja prijavljenih međunarodnih tvrtki. PhotoPay i ostale tvrtke će unutar programa imati mentorstvo na najvišoj razini od strane iskusnih timova financijskih institucija koji će im pomoći u usmjeravanju razvoja inovativnih proizvoda, komercijalizaciji te povezivanju s potencijalnim partnerima unutar financijskih organizacija.

Tvrtke koje su se uz PhotoPay kvalificirale u ovaj prestižni program su Erudine, FinGenius, Logical Glue, PixelPin, Squirro i uTrade.

Damir Sabol, osnivač i direktor PhotoPaya pojasnio je očekivanja od strane PhotoPay tima: "Našu tehnologiju već koristi preko 2 milijuna korisnika i to u 8 banaka u 5 europskih zemalja. Cilj nam je, kroz ovu jedinstvenu priliku, naučiti potrebe pojedinih financijskih organizacija te inovativnom tehnologijom naći put do velikog broja novih korisnika i tržišta."

Novo radno mjesto PhotoPay tima nalazi se na poznatom Canary Wharfu – prestižnoj poslovnoj i financijskoj četvrti Londona.

O PhotoPay tehnologiji:
PhotoPay je najjednostavniji način za plaćanje računa mobilnim uređajem - mijenja ručni unos podataka za plaćanje u mobilne uređaje inovativnim automatskim unosom korištenjem kamere telefona. Korištenjem ove tehnologije korisnici mogu brzo, jednostavno i efikasno plaćati papirnate ili elektronske račune putem mobilnih aplikacija poput mobilnog bankarstva.

Razvojne aktivnosti tvrtke PhotoPay podržane su od strane BICRA – poslovno inovacijskog centra Hrvatske.

Više informacija o PhotoPay tehnolologiji dostupno je na
http://photopay.net/
http://pdf417.mobi/
ili putem e-pošte na info@photopay.net